tiistai 19. elokuuta 2014

Sheban edistymistä

Pakko nyt tännekkin hehkuttaa miten hienosti Sheba on edistynyt! (Jos joku ei nyt tiedä, niin Sheba on 6v arabitamma joka on meillä koulutuksessa ja myynnissä). Tullessaan tamma oli elänyt koko elämänsä samassa paikassa ja laumassa. Aluksi se pelkäsi ja säikkyi joka asiaa. Jo pelkkä satulan näkeminenkin sai aikaan järjettömän paniikin. Noin kuukausi sitten aloitimme koulutuksen, joka ei aluksi oikein sujunut. Nyt kun Sheba hieman rentoutui, pääsimme heti ison askeeleen eteenpäin.
Jos hevonen on joka hetki vain stressantunut ja jännitttää, ei se silloin voi oppiakaan mitään.
Haimme viime viikolla Siirin kasavattajalta 2 ponipoikaa, Jerry & Ville. Willow Man eli "Ville" jää meille pysyvsti - vielä ei tosin tiedä mitä sillä tehdään, myydäänkö eteenpäin, yritetäänkö saada tuntiponia tai omaa kisaratsua. No, aika näyttää. Toinen poni Jerry tulee vain koulutukseen.

Sheban kanssa ollaan nyt siis touhuttu kaikenlaista! Viime viikon ohjelmana on ollut juoksuttamista, ohjasajoa, selkäännousu harjoituksia, maastokävelyitä ja lastausharjoittelua. Juoksutuksen opettelu on oikein hyvällä mallilla. Tamma tekee hyviä, sujuvia siirtymisiä askellajista toiseen ja askellajin sisällä, ja pysähdykset ja suunnanvaihdot onnistuu myös. Juoksutus on muodostunut sille jo niin rutiiniksi, että jos se alkaa jännittää, jo ympyrälle lähettäminen saa sen rentoutumaan.
Satula ei ole enään mikään juttu, mutta selkään nousu harjoittuksissa on hitusen jännittynyt. Tänään kuitenkin jo käveltiin maneesissa ja pujottelin tolppia. Hieno tyttö! <3 Olen niin iloinen kun nyt sujuu hyvin! Kyllä siitä vielä hevonen tulee (..joku päivä).

Seuraavassa postauksessa luvassa enemmän kuvia & videoita ja vähemmän turhaa selittelyä ! Meillä on projektina mm. opetushevosista videot, joissa Mari, Kaisa tms. ratsastaa ja esittelee mitä kaikkea hepat osaa. :)

Olemme käyneet ahkerasti valmennuksissa ja viime viikolla Mari & Kaisa kävivät Stall Sandbackenissa hyppimässä maastoesteitä. Nyt tulevana sunnuntaina olisi tarkoitus suunnata Rauhalan tallille koulukisoihin 4:n ratsukon voimin. Vähän jännittää mitä tulee... Emme ole pitkään aikaan käyneet kisoissa. Palaako mun kisapaniikki, suostuuko Siiri menemään edes radalle asti, käyttäytyykö Hiiri... Onneksi on muutama päivä  aikaa harjoitella ja valmistautua henkisesti (tai saada hermoromahdus) Toivossa on hyvä elää ja silleen..

Muuten, haluaisiko/osaisiko kukaan väsätä meille uutta banneria/ulkoasua? Ulkoasu vaatii nimittäin kipeästi päivittelyä, ja kukaan meistä ei oikein osaa mitään "koodailla". Kaikki apu olisi siis todella tervetullutta!
Loppuun vielä pari kuvaa treeneistä, jottei postaus nyt aivan tekstipainoitteiseksi jää.
- Ama
2 kommenttia: