perjantai 8. elokuuta 2014

Läpiratsastuksia

Mulla on varmaan joku epäonnen viikko meneillään! Tiistaina jouduin lähtemään Jorviin keskellä yötä tiputukseen pahan auringonpistoksen/vatsataudin takia. Eilen Hiiri parin vapaapäivän jälkeen oli vähän virtaisa ja päädyin maistelemaan kentän pohjaa. Tänään sitten otesin, että oikea jalkani on käyttökelvoton, ja nyt epätoivoisesti yritän selviytyä keppien kanssa. Että kyllä taas hyvin sujuu.. Mitäköhän huomenna?

No, palataas asiaan, eli tallin tapahtumiin ja kuulumisiin. Eilen Sini tuli jälleen pitämään Kaisalle Vikellä estevalmennusta. Sen jälkeen oli vuorossa Anubiksen, Afektin ja Cesarin läpiratsastus.

Kaisa & Wigi
Valitettavasti olen kadottanut kamerasta laturin, joten kuvia ja videoita ei saatu. :( Oli tosi mielenkiintoista katsoa läpiratsastuksia, sillä Sini selittää koko ajan mitä on tekemässä ja miksi. Anubiksella tavoite oli saada heppa hieman aktivoitumaan ja varsinkin laukassa reilusti lyhennettyä ja laukkaamaan enemmän takaosansa päällä. Anubis on vähän hidas reagoimaan, ja yleensä vain ulkopuolista ärsykkeistä ja esim. kisapaikoilla "herää", jolloin se on hetken tosi kevyt ja hyvä ratsastaa. 

Afektilla ravi ja käynti oli hyvää ja laadukasta. Afekt on reipas ja miellyttämishaluinen hevonen, joka tekee sen mitä pyydetään. Sille vaikeaa olivat laukan nostot, mutta laukka itsessään oli ihan hyvää ja pyörivää. Voiman puutteesta johtuvaa tämäkin.. Treeniä, treeniä! ;)

Afekt
Ceasarin suurimmat ongelmat olivat passikäynti ja nelitahtinen laukka. Käynti korjattiin siten, että passi rikottiin aina väistätyksellä. Sini myös teki paljon taivutteluja ja ympyrätöskentelyä. Laukassa täytyi koko ajan varmistaa, että laukka pyöri, hevonen oli aktiivinen ja kantoi itsensä. Cesar kyllä näytti tosi hienolta, kun se kerrankin liikkui kunnolla! Ratsastuksen jälkeen Sini totesi, että on kyllä enemminkin Vaativan tason heppa kuin heB-A. Siinä meille uusi kisaheppa koulupuolelle, jos sitä vaan joskus oppisi ratsastamaan... :D Nythän olemme vaan estepuolella sillä kisailleet 80-100 cm luokkia. Saa nyt nähdä, mitä syksyn edetessä keksimme... Leirikesä alkaa olla lopuillaan ja "paluu normaaliin" odottaa. Vakkari iltatunnit alkoivat maanantina, ponikerho käynnistyy vasta ensi viikolla. Vähän haikeaa sinänsä kesän loppuminen.. Onneksi syksy tuo tullessaan uusia tuulia. Esimerksi meille on pari ponia tulossa koulutettavaksi ja Memma tulee kotiin jossain vaiheessa ! Nyt on myös aika päivitellä valmennus suunnitelmia ja kisakalenteria. Ensi viikolla menemme Sandikseen hyppäämän maastoesteitä ja Sini ja Tanja tulevat pitämään valmennuksia. 18.8 suuntaamme Ypäjälle kenttäkisoihin, ja kuun lopussa on tallin omat kisat. Kaikkea kivaa siis luvassa, nyt vaan iloisin mielin kohti syksyä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti