perjantai 13. syyskuuta 2013

Kutsu rataharjoituksiin 21.9 sekä tallin kuulumisia

Syysterveiset Palmun Ratsutallilta!

Kausitunnit ovat pyörähtäneet hyvin käyntiin, tuntikalenteri onkin täyttynyt siltä osin että opetustunteja on kolmesta yhdeksään lähes päivittäin. Syksyllä remontin kohteena on ollut kenttä- joka on saanut uuden pehmeämmän pohjan ja uuden lanan, jonka suunnittelu vaiheeseen opettajamme Saara pääsi mukaan.

Saara ja Mari ovat jatkaneet opintojaan Easel Training-koulutuksen ja hevosen oppimispsykologian tiimoilta. Tuntikäytäntömme on hieman muuttunut ja uutuuksina olemme tarjonneet mm. 1,5h alkeiskurssia jossa hevosia on hoidettu vapaana, opeteltu maastakäsittelyä, ratsastusapuja ja omaa asentoa, hevosen huoltoa ja voittamaan ratsastuspelkoa! Toinen uutuus on ollut pidetty hevosten koulutusryhmä, jossa teemana on mm. yleisesti hevosen naksutin koulutusta (eteenpäin vievät avut, väistättävät avut, pysäyttävät avut),  juoksutusta + istuntatreeniä, tuntumaharjoituksia, ohjasajoa, kärryajelua,.. Uutta koulutusryhmää on kysytty ja sellainen järjestetään talven aikana. Ennakkovarauksia on alettu ottaa vastaan! Oppimista on myös tehostettu ottamalla jumppapallot, valokuvat ja mielikuva harjoitteet mukaan tunnille. Yritämme luoda hevosiin kunnioittavan suhteen ja ansaita hyvän johtajuuden. 
Toisinaan tunneilla harjoitellaan maastakäsittelytaitoja tai jumpataan ratsastajaa / hevosta ilman että ollaan selässä. 

Olemme myös harjoitelleet tunneilla hevosten verryttelyä ja tuntikäytäntöä on tältä osin vielä tarkennettu:
-Tunnit alkavat tasalta, mutta hevosen ja ratsastajan lihaksistoa tullaan verryttelemään 5-10min ennen tunnin alkua loimi päällä. Tällä halutaan varmistaa, että hevosen selkälihakset ovat lämmenneet ennenkuin noustaan selkään. Samalla tulee hoidettua ratsastajan alkuverryttely ja tuntitehtäviin jää enemmän aikaa! 
-Tunti loppuu tasalta, mutta tunnin lopuksi loppukäynteihin varataan noin 10minuttia josta mieluiten osa talutetaan loimi päällä. 


Ensimmäinen valmennusleiri on pidetty ja tässä leiriläisten kuulumisia 23-25.8 leiriltä : 

"Tän kauden valkkuleiri alko perjantaina. Leiri alkoi perjantaina puolentoistatunnin koulutunnilla. Tunnilla treenattiin taivuttelemista ja lopuksi koottiin hevosia. Tunti sujui ilman ongelmia ja oli pari hyvää pätkää. Tunnin jälkeen oli teoriaa jossa juteltiin siitä miten meidän omat tunteet ja mielialat vaikuttavat hevosiin. Illalla ajoissa nukkumaan. Lauanaina leiri alkoi minun osalta klo. 10 regressiolla. Regressio oli tosi jännä ja aika syvällinen rentoutus. Idea oli että löytäisin syitä kisapäivän jännitykseen ja ''luovuttamiseen''. Sen jälkeen oli vuorossa koulutunti jossa kerrattiin tulevien kisojen kouluratoja. Sekin tunti sujui erittäin rennosti hyvällä mielelllä. Välissä oli noin. tunnin tauko jolloin vaihdettiin heppojen tavarat estevaihteelle. Estetunnilla treenatiin pientä rataa joka sujui todella hyvin ja reippaasti. Siihen loppu tän viikonleiri ja ensi viikoloppuna oli suuntana koulukisat. " Sonia, kouluryhmä

"Perjantaina heti kun saavuin tallin pihaan, Mari ilmoitti että nyt olis ohjelmassa jotain regressiota. Se oli jonkinlainen rentoutumisharjoitus, mutta paljon 'syvempi', kuin matka omaan mieleen ja kesti 30-60 min. Oli vähän outoa, mutta ihan kivaa ja tuli paljon uusia ajatuksia. Regression jälkeen menin kahdelle Marin este tunnille. Eka tunti menin Jogilla, mentiin puomeja aluksi, sitten hypättiin alasarjaa ja lopuksi pientä rataa. Tehtävät sujui ok, tosin poni tuntui koko ajan hieman jännittyneeltä. Seuraavaksi jatkoin herballa toiselle tunnille, tehtiin samoja tehtävää joka sujui nyt paljon paremmin. Olin vähän yllättynyt, yleensä herba on turhankn reipas esteillä, mutta nyt sujui hienosti! Illalla kuunneltiin vielä toinen 10min rentoutumisharjoitus, ja tehtiin muutama tehtävä "miten ei jännitä kisatilanteissa" yms. La oli Marin kaksi tuntia peräkkäin, koulu ja este. Menin kummatkin tunnit Herballa. Eka koulutunnilla ei mennyt kovin hyvin, harjoiteltin ensi viikon kisarataa (heC). Estetunnilla mentiin rataa, ja siinä jotenkin heräsin ja aloin keskittyä. Herba alkoi toimiakkin paljon paremmin, nostettiin vähän esteitä ja meni lopputunnista ihan superhyvin! Meidän olisi pitänyt mennä su kisoihin, mutta koska oltiin ilmoittautumisessa myöhässä (paitsi emppis), siirrettiin kisareissua seuraavalle viikolle. Illalla käytiin vielä kattomassa ja uittamassa Marin, Sinin, Emppiksen ja Sonian kanssa Anubis, Ceasar ja Vallatu. Hauskaa oli! " Amalia, esteryhmä
Valmennusleireihin sisältyy usein kisamatka. Kuvassa "Seppo" tyytyväisenä 71,4% tulokseen. 

"Tehtiin suoristamisharjotuksia ja kokoomisharjotuksia jotka oli tosi hyödyllisiiä ja opin ratsastaan Sepon parempaan muotoon, jonka takii se on ollu tosi hyvä nyt ratsastaa ja sitte myös ratsastettii kouluratoi läpi ja hypättiin rataa ja sunnuntaina lähettiin kisoihin. " Emilia, kouluryhmä

"Tunneilla harjoiteltiin kokoamista ja suoristamista. Tehtävät sujuivat hyvin ja olin tyytyväinen saadessani hevosen rennoksi. Hannen tekemässä regressiossa opin että kannattaa tehdä yksi asia kerrallaan. Teoriassa ja tunneilla opin, että rento hevonen
liikkuu kauneiten. " - Saga, kouluryhmä


Tervetuloa koulu-ja esteratsastuksen rataharjoitukseen Palmun Ratsutallille Kylmälään la 21.9.2013 klo 10 alkaen.


KOULU:
1. Helppo D:3 2013 (rata B)
2. Helppo C: Harrasteluokan kouluohjelma 2009 (rata B)
3. Helppo B: K.N. Special 2009 (rata B)
4. Helppo A:0 2009 (rata B)

Esteratsastuksen rataharjoitus kouluratojen jälkeen.

ESTEET:
I LUOKKA puomi- 20cm (avustaja sallittu) arv. A.0.0

II LUOKKA 40-50cm arv. 367.1

III LUOKKA 60-70cm arv. 367.1

IV LUOKKA 80cm arv 367.1


Erityismääräykset:

1. Soveltuvin osin noudatettaan SRL:n sääntöjä.
Ilmottautumiset viimeistään ma 16.9.2013 osoitteeseen palmunratsutalli.kilpailut@gmail.com
Ilmoita ratsu, ratsastaja, seura, luokka. Otsikko: Kilpailut 21.9

2. Osallistumismaksut: Lähtömaksu 15e. Palmun Ratsutallin ratsastajat saavat alennusta 3 eur/luokka osallistumalla toimihenkilöksi kilpailuun. Hevosen/ponin vuokra 15e/luokka.

3. Kilpailijat ja katsojat osallistuvat omalla vastuullaan. Asu siisti ratsastusasu, turvakypärä on pakollinen sekä esteillä turvaliivi suositeltava.

4. Luokat 2-4 tuomaroi Eeva Kaartinen (III).

5. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

6. Kilpailut järjestetään hiekkapohjaisella ulkokentällä.

7. Kipailupaikalla toimii buffetti.

8. Kilpailupaikan osoite on Mosabackantie 65, 02540 Kylmälä.

9. Tiedustelut ensi sijaisesti sähköpostitse palmunratsutalli.kilpailut@gmail.com tai
puhelimitse 050 301 0610/Mari Palmu

10. Aikataulu ja lähtölista netissä perjantaina /www.palmunratsutalli.blogspot.fi/

11. Samalla järjestetään myös kilpailuihin valmistava valmennusleiri 20.9-22.9 Leirille voit osallistua omalla tai ratsastuskoulun hevosella. Leirillä ratsastetaan kaikki tunnit samalla ratsulla ja osallistutaan lauantain rataharjoitukseen. Leirin aikana käydään läpi kilpailusäännöt, hevosen siistiminen, verryttely, lihashuolto, ratsastajan kehonhuolto ja paljon muuta. Kisasuoritus videoidaan ja analysoidaan leirin lopuksi.

12. Esteradalla mm. vesimatto, maastoestetyppisiä esteitä ja hyppyjä loivaan ylä- ja alamäkeen. Kenttä hiekkapohjainen ratsastuskenttä 60x80m sisältäen verrttelyalueen. Kentälle voi tulla harjoittelemaan erikoisesteitä kilpailuja edeltävällä viikolla sopimuksen mukaan 5e/ratsukko/h (+mahdollisuus myös valmennukseen).

13. Luokassa 1 ja 2.. Kannukset tai raippa sallittu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti