lauantai 29. joulukuuta 2012

Kohti kevät kautta


Syyskauden kuulumisia
Emilia ja Elgon

Viimeisiä viikkoja viedään ennen kevät kautta. Syyskaudella 2012 tallissa tapahtui hieman uudistuksia. Marin lisäksi tunteja alkoi pitämään Cr-ohjaaja Saara. Käyttöön tuli suosituksi osoittautunut kausisysteemi. Maneesi maalattiin ja sinne saatiin upea kumirouhe pohja ja iso peili sekä lisää estekalustoa. Myös tarhoja ja laitumia uusittiin. Nyt kelpaa opetella lämpimässä maneesissa ratsastuksen saloja tai nauttia upeista lumisista maastoista.

Maastokelit ovatkin juuri nyt parhaimmillaan, paljon lunta ja toistaiseksi vielä vähän pakkasta! Emilia ja Elgon 
Kevät kaudella jatkamme samoilla ryhmillä. Toiveiden mukaan myös pari uutta ryhmää on perustettu. Päivisin pidämme yksityis ja paritunteja tilauksen mukaan, muuten tunnit pyörivät yleensä ma-pe klo 15-21 sekä viikonloppuisin. Vapaita paikkoja on enää vähän, joten uusien oppilaiden kannattaa tehdä varaukset nopeasti! Toivotamme kaikki tervetulleiksi!

Vuoden 2013 alusta alkaen on mahdollisuus päästä myös mukaan Ratsastajien Fysiikkaohjelmointiin.  Lisätiedot palmunratsutalli.kilpailut@gmail.com

Tammi ja helmikuussa järjestämme mielenkiintoisia kursseja.
Luvassa on Syventymistä istuntaan-tunteja, Horsebiciä, kunto-ohjelmointia ja kirsikkana kakun päällä: Esa Korhonen Dimitroffin hevosmiestaito kurssit


La 26.1 Luonnollista hevostaitoa lapsillle ja nuorilleIlo ja turvallisuus käsikädessä
Haluatko, että lapsesi ja hevosen yhteistyö on turvallista ja mukavaa kaikille?
Lapsille järjestetyllä hevosen luonnollisen käsittelyn kurssilla opiskellaan toimintaa hevostallilla ja sen ympäristössä, hevosen hoitamista ja käsittelyä luonnollisilla ja turvallisilla tavoilla.
Mikä on luonnollisen hevostaidon ja käsittelyn tarkoitus, merkitys, idea ja tavoitteet? Kuinka oikeat työskentelytavat parantavat suhdetta hevoseen, auttavat ymmärtämään yhteistä kieltä ja estävät väärinkäsityksistä mahdollisesti koituvat vaaratilanteet. Luonnollinen hevostaito on oikeaa tuntumaa, rauhallisuutta, oikeanlaista itseluottamusta ja tekemisen iloa yhdessä hevosen kanssa.
Kurssin teemana turvallisuus ja käyttäytyminen hevostalleilla ja hevosten kanssa
  • hevosten käyttäytymisen ymmärtäminen ja huomioon ottaminen
  • turvalliset käyttäytymis- ja toimintatavat sekä pelisäännöt
  • hauskat ja opettavaiset harjoitukset yhdessä hevosten kanssa
Kurssin kesto 1 pv ja hinta 60 € ratsukko (oma tai tallilta vuokrattu hevonen).  Kurssi sopii lapsille 6-7 ikävuodesta ylöspäin. Palmun Ratsutallilta voi lainata hevosta, hevosvuokra on 15euroa päivä. 


Su 27.1 Hevostaidon peruskurssi aikuisille
Lisätietoja päivitetään pian! 23-24.2 Pelko intensiivi. Hinta 250eur. 
Täältä voit lukea Helsingin Sanomien jutun aiheesta. 


VAPAAKSI PELOSTA -intensiivi

Pelkäätkö yllättäviä tilanteita hevosten kanssa? Saako jokin vanha tapahtuma sinut väistämään samankaltaisia tilanteita? Kaipaatko pitkiä maastolenkkejä, mutta putoamisen pelko saa sinut jäämään kotiin? Rajoittaako pelko yhdessä kokemisen ja tavoitteiden saavuttamisen mahdollisuuksia hevosesi kanssa?
Hevosharrastajien keskuudessa yleiseksi tunnustettu hevospelko kaventaa näköalaa ja mahdollisuuksiamme. Pelko tunteena sulkee ja rajoittaa kasvuamme niin solu- kuin mielentasollakin. Se estää meitä kokemasta aidon tunnun ja nollatilan hevosten kanssa.
Vapautuessamme pelosta saamme kosketuksen sisäisiin voimavaroihimme. Voimme aidosti saavuttaa todelliset tavoitteemme hevosmaailmassa. Saamme kosketuksen siihen, kuinka hienoja asioita voimme yhdessä kokea ja kuinka pitkälle voimme hevosen kanssa eläessä edetä.
Avain vapauteen on tunnistaa ja hyväksyä pelko sekä tuntea sen syyt ja mekanismit. Menetelminä käytämme hevosten kanssa tehtävän työskentelyn lisäksi rentoutumista, tietoisen läsnäolon harjoittelemista, tunnetyöskentelyä sekä korjaavaa mielikuvatyöskentelyä. Hevosten kanssa tehdään yhdessä sekä maasta että selästä käsin.
Kurssin ohjaavat Esa Korhonen Dimitroff, LH-opettaja, valtuutettu shiatsu- ja kehoterapeutti sekä Henriika Maikku, FM, MATKAmenetelmäterapeutti, Mindfulness -ohjaaja, valmistuva ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (www.hetki.org)
Uutuutena myöskin on Palmun Ratsutallin valmennusryhmä. Valmennusryhmän leirejä on vielä ennen kesää ja myös kesällä 2013 leirit 2 & 9. Kesän leireille tervetulleita on myös valmennusryhmän ulkopuolisia ratsukoita/leiriläisiä. Vuoden 2012 kesän lopulla oli kouluratsastajien ensimmäinen valmennusviikonloppu ja joulun jälkeen treenattiin vielä muutama päivä teholeirin muodossa. Aikataulun ollessa kiireellinen, kuva sato on jäi vähäiseksi. Mutta ujutamme tänne muutamia otosia.


Valmennusryhmä info
Olemme perustaneet kilpaileville ratsukoille uuden valmennusrengas tyyppisen tiimin, jonne olet tervetullut osalliseksi joko oman- tai vuokrahevosesi kanssa tai mukaan voi myös päästä ratsastuskoulun (www.palmunratsutalli.fi) hevosella.

Oivallinen tilaisuus esimerkiksi sinulle, joka pidät hevostasi pienessä kotitallissa ja haluat tukea ja seuraa treenaamiseen. Leireillä pääsee treenaamaan maneesiin suojaan tuulta ja tuiskua, sekä viettämään iltaa samanhenkisten seurassa. Järjestämme hevosellesi tarvittaessa kyydin treeneihin, sekä myös yksiöllistä ohjausta arkipäiväisissä ongelmatilanteissa  (esim. lastaus- ja käytösongelmat, ruokinnan suunnittelu, ratsun lisäkoulutus). Olet tervetullut ryhmään, vaikka yhteistyö ratsusi kanssa ei vielä sujuisikaan täydellisesti!

Sonia ja Siiri kesällä
Ryhmä on tarkoitettu tavoitteellisille harrastajille, jotka ovat ehkä jo kilpailleet tai haluavat aloittaa kilpailemisen kaudella 2013. Tavoitteena on innostaa, kannustaa ja tukea kaikkia lähtötasosta riippumatta. Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu poni ja juniori-ratsastajille, mutta muillakin kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä mukaan, voimme jaakaa tiimiläiset useampaan tasoryhmään ja järjetää eriryhmille myös omia tapaamisia.

Ratsastajan ja hevosen fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi on keskeinen teema. Suunnittelemme harjoituskalenterin niin ratsulle kuin ratsastajalle. 

Omaan valmennussuunnitelmaan voidaan myös sisällyttää Ratsastajan Fysiikkaohjelmointi .
Puolen vuoden ohjelmoinnissa keskitytään ratsastajan fysiikan kehittämiseen. Kuukaudet jaetaan kuuteen teemaan: voima, kestävyys, liikkuvuus, taito, ravinto & psyyke. Tavoitteena parantaa ratsastuskykyä ja tarkemmat tavoitteet luodaan jokaiselle henkilökohtaisesti.
Järjestämme päiväkursseja, leirejä ja tapahtumia. Niiden yhteydessä tulee olemaan vierailevia valmentajia, tuomareita ja muita asiantuntijoita.
Tiimin vetäjillä koulutuspohjana mm. SRL:n I-tason valmentaja koulutus, centered riding- ja horsebic ohjaajan pätevyys, eläintenkouluttajan ammattitutkinto ja kilpailukokemusta kansalliselta tasolta. 
Haku ryhmään tapahtuu sähköpostitse: palmunratsutalli.kilpailut@gmail.com
Kerro sähköpostissa ainakin taitotaso, oma ikäsi, hevosen rotu ja ikä ja tavoitteesi. 


 Kiitos kaikille huikean kivasta syyskaudesta ja Hyvää Uutta Vuotta 2013! 

Iloisin hirnahduksin, Palmun Ratsutalli Ei kommentteja:

Lähetä kommentti